Portfolio

Leren, Beleven, Groeien...!
Werken met een portfolio: 'Kijk eens wat ik kan!' 
 
Er was eens, niet ver hier vandaan, een keizerrijk. De naam van dit rijk was: De Keizerskroon. Alles leek aanwezig: Groene velden, dichte bossen, ruige bergen, lieflijke rivieren, kleurrijke bloemperken en een prachtige zonsopgang. En als je goed luisterde, hoorde je het gekwetter en gefluit van talrijke vogels. De keizer van dit rijk ging elke morgen voor zijn raam staan. Hij keek dan rond met een tevreden glimlach. Hij zag dan hoe mooi het Plein van Inspiratie erbij lag, hoe de Passie-Fontein zijn water liet vloeien, hoe de Bergen van Vertrouwen boven het rijk uitstaken….
Zo begon in 2008 het Verhaal van De Keizerskroon. In het keizerrijk De Keizerskroon maak je een eigen, unieke reis. Je gaat samen met anderen op weg.  Onderweg word je geholpen door andere reizigers. En toch kies je ook je eigen route.

Op de Keizerskroon vinden we het belangrijk om kinderen bewust te maken van hun eigen leerproces. Leren gaat niet alleen over resultaten, maar juist ook over de weg die je moet bewandelen om nieuwe dingen te leren.
Welke stappen moet je zetten?
Waar ben je goed in?
Wat vind je juist moeilijk?
En vooral: wat heb je nodig om verder te komen?

De leerkrachten van De Keizerskroon helpen uw kind bij het zetten van iedere volgende stap in hun leerproces en bij het ontwikkelen van een groeimindset. Kinderen met een groeimindset geloven dat ze zichzelf steeds kunnen blijven verbeteren en ontwikkelen. Je talenten zijn slechts het startpunt. Door hard te werken, ervaring op te doen én stil te staan bij je successen, kun je steeds blijven groeien.
Van groep 1 t/m 8 vullen de kinderen hun eigen portfolio; een mooie bewaarmap voor werk en momenten om trots op te zijn. Door te werken aan het portfolio leren kinderen om bewust te kijken naar hun leerproces.
Wat ging goed?
Wat ging minder goed?
Wat is mijn volgende stap?
 
Tijdens de jaarlijkse portfolioweek laten de kinderen aan hun ouders zien wat ze geleerd hebben en welke stappen ze gezet hebben.
 
Stap samen het keizerrijk binnen en geniet van de reis van uw kind.

Ga verder in: Over de Keizerskroon