Welkom op de groepspagina van groep 3 B
                                             
  Deze kinderen zitten in de klas:
Tijs, Raviano, Kynam, Hugo, Mark, Isis, Marie, Aurora, Gina,
Keano, Lara, Jason, Sophie, Thandeka, Jayden, Leslie
Jay, Kay, Elisa, Efe, Nina, Simon, Lieke, Sennah en Jenna.
                                                              
Onze juffen zijn:

Juf Anneloes en juf Dorien
 
Juf Anneloes werkt op maandag en dinsdag. Op woensdag werkt zij aan haar taken van bouwcoördinator.
Juf Dorien werkt op woensdag, donderdag en vrijdag.

Onze mailadressen zijn:
Anneloeskuipers@dekeizerskroonpijnacker.nl 
Dorienzwaanswijk@dekeizerskroonpijnacker.nl

Wij hebben gym op maandag en vrijdag in de sporthal van 't Nest.
Op maandag krijgen wij een toestelles van juf Anneloes en op vrijdag geeft juf Dorien een spelles.

Wij gymmen beide dagen om 8.30 uur. Bij de gym dragen de kinderen een turnpakje of korte broek, T-shirt en gymschoenen (geen zwarte zolen). Alle sieraden moeten af. Voor de hygiëne mogen de kinderen een washandje (in een plastic zakje) meenemen om zich na de gym even te wassen bij de kraan.
                                                                                                            

Nationale voorleesdagen 

In het kader van de nationale voorleesdagen kwam mw. Markerink (raadslid van de gemeente Pijnacker-Nootdorp) de kinderen woensdag verrassen met een voorleesbezoek. Zij las voor uit het boek 'de liefste avonturen van Tommie en Lotje'. De kinderen waren muisstil en genoten van de verhalen. Na 1 verhaal werd er klassikaal gesmeekt om verder te lezen. Gelukkig werd hier gehoor aan gegeven!

En vrijdag kwamen de kinderen van groep 7 ons voorlezen. Er werd een rustig plekje in de gang of klas gezocht waarna het voorlezen kon beginnen. Hoe lekker is het om de week zo te kunnen afsluiten!

 

IPC 
Wie ben ik?  Mijn wereld

 De kinderen hebben er lang naar uit gekeken maar wij zijn na de kerstvakantie met onze eerste unit van IPC gestart; Wie ben ik?  Mijn wereld.
De kinderen hebben inmiddels voor mens & samenleving al gekeken bij welke groepen zij behoren en welke regels en afspraken er binnen deze groepen zijn. Ook hebben wij gesproken over gevoelens en wanneer we ons gelukkig voelden.
Bij kunstzinnige vorming; de kinderen hebben met grafietpotloden een zelfportret gemaakt, ervaren hoe het is om model te zijn of hoe het is om de kunstenaar te zijn met het maken van portretten van elkaar. na iedere 5 minuten werden de rollen omgedraaid en werd het model de kunstenaar en andersom. En portretten van beroemde kunstenaars bekeken zoals van Pablo Picasso of Mondriaan, maar ook de Mona Lisa maakte indruk.
Zelfs bij gym waren er IPC-lessen. De kinderen hebben ervaren én gevoeld wat bewegen met je lichaam doet; je gaat sneller ademen, je hart gaat sneller kloppen en je gaat zweten. Ook zijn er persoonlijke records verbroken met hardlopen, werpen en hoogspringen.  ook in de klas hebben wij ervaren wat het verschil kan zijn met je voorkeurshand rechts of links, en wat dit kan betekenen met gooien en vangen van een bal.


En klassikaal je record proberen te verbreken! Zelfs de juf deed mee.
De afsluiting  van deze unit werd goed bezocht. Vele ouders, opa's en oma's kwamen kijken naar onze leerwand en werkstukken welke wij gemaakt hadden.
 

Sinterklaas

De afgelopen periode konden wij  maar aan 1 ding denken, Sinterklaas!
Zo was er een grote stoomboot in de gang waar de kinderen cadeautjes konden inpakken, we hebben pietengym gehad met 2 échte pieten er bij. We hebben een Sint en Piet geknutseld én vandaag kwam Sinterklaas met wel 6 pieten onze school bezoeken!
Hieronder een impressie van alle activiteiten;

knutselen

pietengym

aankomst Sinterklaas op school en ontvangst in de speelzaal
cadeautjes uitpakken (beroepenkwartet)

Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek hebben wij voor de herfstvakantie afgesloten. De kinderen van groep 8 hebben voor ons allerlei goocheltrucs laten zien. De kinderen waren erg verbaasd en vol aandacht voor deze knappe trucs.

Bij een Boekenweek hoort ook boekpromotie, leesplezier én natuurlijk voorlezen. Wij zijn verwend door kinderen van de bovenbouw. Zij hebben ons voorgelezen. Dat dit genieten was, kunt u wel op de foto zien.

Het thema van de Kinderboekenweek dit jaar is 'gruwelijk eng'. De juffen hebben de klas ook eng gemaakt met spinnenwebben, een grote kruisspin, spinrag en een heus skelet.

De kinderen hebben ook hun aandeel geleverd door van een kastanje, prikkers en draad spinnenwebben te maken. De kinderen waren hier erg geconcentreerd mee bezig en kwamen erachter dat zij meer konden dan zij vooraf wisten. Zo konden er al kinderen zelf hun draad vast knopen aan de prikker. Vol trots hangen de resultaten nu te schitteren in de klas!

De gymles op maandag.......

 


 

We hebben het woord VIS geleerd. Bij het nieuwe woord hoort ook een letter. Bij dit woord is dat de letter V.
De kinderen zien nu ook ineens in andere woorden, situaties deze nieuwe letter, bijvoorbeeld in het korstje van je boterham....

 
Zomaar wat foto's om een impressie te geven wat wij zoal op een dag doen.

Zondag 3 september was de ZieZoo Kidsrun.
Ook uit onze groep waren er kinderen die hebben laten zien hoe sportief zij zijn.

Op maandag geeft juf Anneloes de gymles met toestellen. Je ziet, de andere kinderen zijn ook sportief!

maar ook tijdens het buitenspelen, spelen de kinderen graag met een bal!